Informacije o obdelavi osebnih podatkov

Družba obiskovalcem spletne strani omogoča prijavo na e-novice, s katerimi vas bomo obveščali o pravnih in ekonomskih novostih ter našem delovanju. Za ta namen potrebujemo vaš e-naslov, ki skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov predstavlja osebni podatek. Posredovanje vašega e-naslova je prostovoljno, v primeru, da nam ne posredujete pa ne moremo izpolniti namena za katerega se obdeluje. Prosimo vas, da si preberete vse informacije, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov še preden nam jih posredujete.
Če imate v zvezi z obdelavo podatkov dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov info@iepri.si.

Upravljavec podatkov

Inštitut za e-poslovanje, regulativo in informatiko, d.o.o., Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov in namen obdelave podatkov

Če želite prejemati novice o pravnih in ekonomskih novostih, potrebujemo vaš elektronski naslov. Elektronski naslov bo upravljavec podatkov uporabil le za namen pošiljanja e-novic. S prijavo na e-novice in s posredovanjem elektronskega naslova se strinjate z obdelavo podatkov v ta namen, od pošiljanja e-novic pa se lahko kadarkoli odjavite s klikom na gumb »Odjava« v poslanem elektronskem sporočilu ali s poslano zahtevo na elektronski naslov info@iepri.si.

Hramba podatkov

Vaši podatki se skrbno hranijo pri našem pogodbenem obdelovalcu na strežnikih v Sloveniji. Podatke bomo hranili dokler bo potrebno za dosega želenega cilja oziroma vse dokler se od e-novic ne odjavite.

Uporabniki

Na podlagi izkazane ustrezne pravne podlage lahko vaše podatke posredujemo javnim organom za namen izvajanja njihovih nalog, kot so Ministrstvo za notranje zadeve, policija, sodišče, davčni organi ali drugi.
Do vašega elektronskega naslova lahko poleg nas dostopa tudi naš pogodbeni obdelovalec, ki v našem imenu hrani vaše podatke ter izvaja elektronsko pošiljanje novic. Pogodbeni obdelovalec vaše podatke uporablja izključno v našem imenu ter pod naših nadzorom in skladno z našimi navodili.

Pravice, ki jih imate v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Privolitev za obdelavo podatkov, ki ste jo podali s tem, ko ste se prijavili na e-novice lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je izvajala do njenega preklica.
V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate tudi pravico do dostopa do osebnih podatkov, popravka ali izbrisa ter pravico do omejitve obdelave ali ugovora in pravico do prenosljivosti podatkov.
Zahtevo za uveljavljanje omenjenih pravic lahko posredujete preko elektronske pošte na naslov info@iepri.si ali preko navadne pošte na naslov IEPRI d.o.o., Dunajska c. 106, 1000 Ljubljana.
Če menite, da so bile z obdelavo podatkov kršene vaše pravice lahko vložite tudi pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu.

Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali oblikovanje profilov

Vaši osebni podatki niso predmet avtomatiziranega sprejemanja odločitev ali oblikovanja profilov.